Welkom bij het NL AIC Opleidingsplatform

Het NL AIC Opleidingsplatform is de site waar je alle erkende opleidingen over AI in Nederland vindt.

Het NL AIC Opleidingsplatform

In 2021 identificeerde de werkgroep Human Capital de behoefte aan een overzicht van bestaande reguliere AI-specialistische opleidingen en AI-onderwijs ingebed in opleidingen in domeinen zoals de zorg, economie, logistiek en recht als knelpunt. Ze startte daarom het project ‘Inventarisatie Opleidingen en good practices AI’ waarmee ze een eerste aanzet maakt tot een transparant overzicht van bestaande opleidingen. Lees hoe deze inventarisatie tot stand is gekomen in het volledige rapport. De ambitie van het opgeleverde rapport is inzicht te geven in regulier onderwijs op het gebied van AI en docenten, programmamakers en instellingen een basis te geven om elkaar te vinden op gemeenschappelijke interesses en te leren van elkaars good practices. Bijvoorbeeld de manier waarop AI binnen een toepassingsopleiding is ingebed, maar ook hoe docenten worden getraind, welke lesmethoden en welk opleidingsmateriaal er wordt gebruikt.

Opleidingen downloads

Hieronder is een overzicht van bestaande reguliere AI-specialistische opleidingen en van AI-onderwijs ingebed in opleidingen te downloaden.

Good practices

De studie heeft 30 good practices uitgewerkt in een rapport. De good practices zijn verkozen aan de hand van aanbevelingen van betrokkenen en op initiatief van het onderzoeksteam. De good practices liggen verspreid door heel Nederland. Op de kaart zijn de verkozen good practices aangegeven. 

NL AIC helpt je groeien.

Kennis kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Tilburg-universiteit
ROC Flevoland
Universiteit-Twente
Universiteit Eindhoven
Wageningen
ROC Tilburg
Rivor
TCRotterdam
ROC-ter-AA
ROCvA
VU
Vista college

Uw opleiding in onze database?

Biedt u een opleiding aan die niet in het overzicht staat of is er iets onjuist of veranderd? Neem dan contact op met communciatie@nlaic.com. We nemen uw opleiding graag op in ons overzicht dat elk kwartaal wordt bijgewerkt.