NL AIC verificatie

Soort instelling

Provincie

Toepassingsgebied

Naam instelling

Opleidingen downloads

Hieronder is een overzicht van bestaande reguliere AI-specialistische opleidingen en van AI-onderwijs ingebed in opleidingen te downloaden.

Good practices

De studie heeft 30 good practices uitgewerkt in een rapport. De good practices zijn verkozen aan de hand van aanbevelingen van betrokkenen en op initiatief van het onderzoeksteam. De good practices liggen verspreid door heel Nederland. Op de kaart zijn de verkozen good practices aangegeven.

Artificiële Intelligentie opleidingen

Overweeg je een beroep als data scientist? Wil jij meer weten over het beroep, opleiding, salaris en de vacatures? Lees wat je nodig bent om een beroep in data science uit te oefenen.

De masterspecialisatie Data Science for Health van de MSc Nutrition and Health gebruikt innovatieve data science (en sensor) technieken om de relatie tussen voeding en gezondheid nog beter te bestuderen en bestaande epidemologische technieken verder aan te vullen. Studenten maken kennis met geavanceerde technieken om (big) data te verzamelen, met data om te gaan, data op te schonen en te analyseren, data te visualiseren,…
Wageningen
Masterspecialisatie/track
Toepassing
Met de nieuwe masteropleiding Data Science for Food and Health wil Wageningen Universiteit invulling geven aan een opkomende vraag vanuit de arbeidsmarkt: afgestudeerden die een brug kunnen slaan tussen data science en het domain van Food and Health. Deze bruggenbouwers zijn een cruciale schakel in datagedreven interventies en oplossingen op het gebied van voeding en gezondheid, leefstijl en consumentengedrag….
Wageningen
Master
Toepassing
In de minor Quantified Self worden conventionele methoden voor voedselinname en lichaamsstatus belicht. Deze kennis wordt gecombineerd met recente ontwikkelingen in ICT/technologie, zoals smart watches. Met deze combinatie aan kennis ontwikkelen de studenten communicatiestrategieën en evalueren ze bestaande technieken en applicaties….
Wageningen
Minor
Toepassing
Deze minor is bedoeld voor studenten die het domein van hun studie willen uitbreiden met analytische vaardigheden en datamanagement, programmeren en visualisatie. Studenten krijgen hands-on ervaring met Python en R door real-world data vanuit de databases van de universiteit te gebruiken….
Wageningen
Minor
Expert
In de minor Bioinformatics wordt gewerkt met programmeertalen Python en R om data-analyse- en visualisatietechnieken aan de studenten bij te brengen….
Wageningen
Minor
Toepassing
Studenten die kiezen voor de masteropleiding Geo-Information Science kunnen grotendeels zelf hun programma samenstellen. Om ze te begeleiden in hun keuze zijn er tracks samengesteld: Remote sensing and Land Monitoring, Geo-information Systems Engineering, Human – Space Interactions en Geo Data Science….
Wageningen
Master
Toepassing
Het masterprogramma Biosystems Engineering richt zich op de ontwikkeling van technologie voor de productie, het verwerken en het opslaan van voedsel en agrarisch non-voedsel. Ook gaat het over het beheer van landelijk gebied en duurzame voedselbronnen. De opleiding kent meerdere specialisaties die in meer of mindere mate AI-componenten bevatten: Farm Technology, Geo information science & Remote Sensing, Mathematical and Statistical Methods, Information Technology, en…
Wageningen
Master
Toepassing
De specialisatie Data Science for Healthy and Sustainable Consumption combineert consumptiewetenschappen met data science. Studenten leren om te gaan met databronnen, data cleaning, data-analyse, etc….
Wageningen
Masterspecialisatie/track
Toepassing
De masterspecialisatie Data Science for Health promotion heeft al doel om gezondheidsbevordering te benaderen via data science. Studenten maken kennis met technieken om met data om te gaan, data op te schonen en te analyseren, data te visualiseren, etc. Deze technieken kunnen zij gebruiken om goede gezondheid te bevorderen….
Wageningen
Masterspecialisatie/track
Toepassing
De masteropleiding Bioinformatica in Wageningen richt zich op de praktische toepassing van bioinformatica. Het curriculum bevat programmeren, data science en andere tools voor bioinformatici….
Wageningen
Master
Toepassing
NL AIC helpt je groeien.

Kennis kun je vermenigvuldigen door het te delen.

SAxion
UniversiteitLeiden
TCRotterdam
ROC A12
UVA
Rivor
TU Delft
Universiteit-Twente
VU
ROCvA
Scalda
ROC Flevoland